Nedan finner du information om våra bord samt hur man bör sköta marmor
Om du har några frågor innan ditt köp så får du väldigt gärna kontakta oss på 0760 30 80 90 eller skicka en förfrågan här på dina önskemål. 
 

Vilka material jobbar vi med?
Vi tillverkar möbler i flera olika material, bland annat så jobbar vi med: Betong, stål, koppar, mässing, olika träslag, glas & spegelglas, läder, tyger, naturstenar såsom olika marmorsorter, graniter & kalkstenar med mera. Vi gör mycket utöver det du finner på vår hemsida så var inte rädd för att fråga oss om du har en idé!

Vill du designa ditt egna bord/möbel?
Berätta för oss vad du är ute efter eller skicka oss en skiss så tar vi fram ett pris och en ritning på produkten om du vill. Vi anpassar dimensioner och mått så att de passar ditt bord. Vi hjälper dig att tillverka inredningen du drömt om!

Välj ut den marmorskiva du mest tycker om
Vid beställning av ett marmorbord hos Vikens Hantverkeri så erbjuder vi våra kunder möjligheten att få välja marmorskiva eller marmorblock beroende på tillgänglighet. Exakt vilken del av ett block skivan kapas från och dess utseende kan ej garanteras men vi försöker möta dina önskemål. Vi jobbar med både matta och polerade skivor, kontakta oss innan ditt köp om du har specifika önskemål, annars gör vi valen åt dig enligt vår standard. Du når oss på 0760 30 80 90 eller så kan du maila oss om du har några frågor.

Leveranstid
De flesta standardmåtten brukar vi ha i lager, annars varierar leveranstiden vanligtvis mellan 2-5 veckor. Kontakta oss för mer information. Förseningar i leveranser kan komma att inträffa. 

Måttbeställningar
Samtliga produkter går att måttbeställa efter era önskemål. Skicka oss gärna din förfrågan här.
Returer tas ej emot på måttbeställningar.

Marmor - Information & skötselråd
Marmor ett poröst material och skall behandlas varsamt. Marmorn är framförallt känslig mot sura ämnen som fruktjuicer, vin, sura rengöringsmedel, kolsyra men även kaffe och te kan orsaka att den polerade ytan etsas. Att marmorn etsas innebär att den polerade ytan istället blir matt på det berörda området, därför bör man alltid använda underlägg och torka snabbt vid spill. Det är starkt rekommenderat att man underhåller stenen genom att impregnera marmor. Det finns olika medel att köpa för detta men oljor som exempelvis symaskinsolja rekommenderas ej framförallt för ljusa marmorsorter då den gör stenen mörkare. Läs gärna mer om olika tips och trick i vår blog om skötselråd för marmor

Vad är Taroli?
Marmor är ett levande material vilket innebär att varje skiva är unik. Under de 140 miljoner år som marmorn formats i berggrunden så har det bildats små gasbubblor i stenen, så kallade "Taroli". Dessa naturliga bubblor förekommer slumpartat på i stort sett all Carraramarmor och är oftast en till några millimeter stora. Vi fyller i Taroli i den mån som det går. I stenen kan det även förekomma mindre naturliga vattenskristaller som bildats av det vatten som runnit genom berggrunden under miljontals år. Allt detta tillhör dock stenens naturliga utformning och charm.